Titel
Procedure voor auteurs
Geplaatst door
Bert Stoop
Samenvatting
Wat moet een auteur weten voordat deze tekst kan gaan plaatsen in de artikelen database?
Tekst

Artikelendatabase Txtxs biedt auteurs de mogelijkheid om zelfstandig teksten te plaatsen in de database en daarmee te presenteren aan bezoekers op het Internet. Daarvoor is geen specifieke kennis nodig. Het is alleen nodig om akkoord te gaan met de voorwaarden die Txtxs stelt. Deze voorwaarden komen neer op legaal werken en anderen vrijwaren van aanspraken door het plaatsen van de teksten.

Stap 1: registreren
Een auteur die teksten wil plaatsen moet zich eerst registreren. Er worden wat minimaal vereiste gegevens verzameld met het oog op de bereikbaarheid. Na registratie kan de auteur teksten plaatsen. De teksten hebben een eigen Internetadres.

Stap 2: bezoekers attenderen op de nieuwe teksten
Auteurs krijgen (handmatig) toegang tot een weblog. Op dit weblog kan de auteur iets schrijven over het artikel dat hij of zij heeft toegevoegd. Elke laatste toevoeging aan het weblog wordt op de site van Txtxs gepresenteerd. Zo krijgt iedere auteur om de beurt kans om zijn tekst te presenteren. De teksten worden ook ge´ndexeerd door de zoekmachines en zijn, nadat de zoekrobot is langs geweest, ook via de gebruikelijke kanalen te vinden. Auteurs kunnen de vindbaarheid vergroten door de link ook aan andere websites aan te bieden of te plaatsen. Zelf opgeven aan de zoekmachines kan de vindbaarheid versnellen, maar is niet noodzakelijk.

Stap 3: geld verdienen met advertenties
Met dit eigen Internetadres kunnen auteurs zich melden bij Adsense en een account aanvragen.

Na goedkeuring wordt de zogenaamde identificatie van dit account, de Pub-code, in de database ingevoerd. Vanaf dat moment gaan verdiensten lopen, die worden gegenereerd wanneer bezoekers op de advertenties bij de artikelen klikken.

 

Gebruikte steekwoorden
voorwaarden, procedure, weblog, advertenties, zoekmachines, promotie, artikelen, bezoek
printversie
sluiten